St. Caecilia Bavel

Zonovergoten dauwtrap 2024

 

Donderdag 9 mei Hemelvaartsdag was het weer traditioneel dauwtrappen geblazen. En anders dan bij de Dodenherdenking een paar dagen eerder liet het weer ons deze keer niet in de steek. Bij vertrek iets na zessen was het nog wat frisjes door de prachtige optrekkende grondmist, maar gaandeweg werd het een prachtige warme voorjaarsdag. Een stoet van 35 muzikanten met een veelvoud aan volgers maakte duidelijk dat het evenement nog springlevend is in Bavel.

De reis ging dit jaar naar het verre Molenschot. Na een kort rondje door het dorp om zoveel mogelijk mensen wakker te maken verlieten we het dorp via de Bolbergseweg. Zo konden we alvast een kijkje nemen bij de locatie waar we op 26 mei met ons voorjaarsconcert de bloemetjes buiten gaan zetten. Na krap 3 kilometer was het al tijd voor de koffiestop bij het bedrijf van Alexander van Oploo. Die liet later op Facebook nog weten dat de serenade prachtig was geweest, maar dat het gerust een paar uur later had gemogen (!)

Na de stop gingen we verfrist op pad en bereikten na weer 4 kilometer lopen door het mooie buitengebied ons ontbijtadres De Drie Linden in Molenschot, waar we gastvrij werden ontvangen. Na het ontbijt was het tijd voor een vast element bij het dauwtrappen: een serenade bij een lokale bekende van onze vereniging. Dat was deze keer niemand minder dan Harry Broers van Gotcha. Harry is een van onze sponsoren, en was met zijn medewerkers ook verantwoordelijk voor het mooie geluid tijdens Bavel Izz Music in 2023. Hij was zeer verguld met onze komst.

Zo langzamerhand werd het daarna al weer tijd om richting huis te gaan. Via de Schoolstraat trokken we weer het buitengebied in, en toen begon een wat moeilijk deel van de tocht. Waar het buitengebied van Bavel vroeger grossierde in “koeien in de waai” waren het nu vele paarden en pony’s die ervoor zorgden dat we om de haverklap moesten stoppen met muziek maken. Dit om te voorkomen dat de paarden het prikkeldraad zouden aanzien voor dubbele oxers, en op de loop zouden gaan. Het leek wel een sabotageactie, die de vaart er flink uithaalde. En toen even verderop de kortste terugweg via de Lijndonkseweg door wegwerkzaamheden ook nog eens ontoegankelijk was, waren velen bijna overtuigd van een complot.

Maar we lieten ons niet kisten, en namen de extra omweg voor lief. Naarmate het aantal paarden afnam nam het aantal auto’s, fietsen en motoren navenant toe. Want mooi weer is dit voorjaar zeldzaam en het leek wel of iedereen er daarom vroeg op uit wilde. Met, behalve onze trouwe volgers, ook nog een file van tientallen auto’s achter ons aan bereikten we met 13,5 kilometer op de teller onze laatste tussenstop in Bavel aan de Eikbergseweg. Na deze laatste verfrissing was het naar eindpunt De molen nog maar een kippeneindje, zodat na 15,2 kilometer stappen de klus definitief was geklaard.

Op het terras van de molen werd nog gezellig en tevreden nagekeuveld, en konden we terugkijken op weer een mooie tocht. Dank aan de organisatie, aan onze muzikanten en aan ons talrijke en trouwe wandelpubliek dat ons nooit in de steek laat. Speciale vermelding tot slot voor onze jonge slagwerkers Sven en Tim, die tijdens de lange tocht onze tamboers assisteerden tot de blaren letterlijk op hun handen stonden. Die zijn uit het goede hout gesneden! Tot volgend jaar allemaal!

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
AMV voor basisschool leerlingen van groepen 5-8. Inschrijven via: stcaeciliabavel.nl/amv/

Facebook

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException