St. Caecilia Bavel

Verslag Zomerserenades

Afgelopen donderdag 27 juni 2024 was onze laatste repetitieavond voor ons zomerreces. Traditioneel maken we dan een rondwandeling in het dorp en brengen we inwoners een serenade die het afgelopen jaar verdiend hebben om muzikaal in het zonnetje gezet te worden. Het zonnetje was geregeld en de opkomst met ruim 40 muzikanten was helemaal prima! Aan alle voorwaarden voor een gezellig avondje uit is dus voldaan.

De eerste serenade was aan het adres van onze kersvers gedecoreerde Hans van der Zanden die al 25 jaar koster is en vanwege diverse bestuurlijke activiteiten in onze parochie en regio, als Lid in de Orde van Oranje Nassau is onderscheiden.

De volgende stop was bij Vriend van de Harmonie, mevrouw Ciska Arnouts – Weerts. Mevrouw Arnouts was onlangs 90 jaar geworden en door dochter Annemiek en kleinzoon Björn aangemeld voor deze serenade. Ze was zichtbaar blij met deze muzikale verrassing. 

Na een kleine omweg hielden we halt bij Ben en Leny Akkermans die afgelopen jaar 50 jaar getrouwd waren. Ben is tussen 1995 en 2007 penningmeester van de harmonie geweest en deze serenade was dus een mooie gelegenheid om het gouden paar alsnog te feliciteren. 

De tocht ging verder naar een andere dorpsgenoot die onlangs een koninklijke onderscheiding heeft gekregen. De heer Aad van Diemen heeft als milieu-expert veelvuldig vrijwilligerswerk gedaan. Naast dat Aad natuurgids bij de IVN is, heeft hij diverse bestuurlijke activiteiten rondom natuur en milieu bekleed. Ook is hij de redacteur achter stadsplanten.nl en meegewerkt aan het boek ‘Stad en Plant’. Terecht dat hij onderscheiden is als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De volgende stop was bij Fran en Helma Jansen die afgelopen september eveneens 50 jaar getrouwd waren. Fran komt uit een echte harmoniefamilie. Zelf speelde hij trompet. Vader Bart speelde vroeger de bastuba. Broer Wil op slagwerk, broer Piet en Jan beiden op trombone, zus Jeanne op hoorn en later zwager Toon ook op slagwerk. In die tijd kon de repetitie of concert niet doorgaan wanneer er een verjaardag in de familie – en dus het halve orkest afwezig – was. Niet verwonderlijk dat ook in de tegenwoordige tijd nog verschillende achterneven van Fran in de harmonie spelen.

Eén mars verder kwamen we aan bij onze volgende stop. Wederom bij een oud-penningmeester én dit keer vanwege een aanstaand 50 jarig huwelijk. Net als bij alle vorige adressen waren Rien en Tineke Graumans blij verrast met ons bezoek. Rien was van 2007 t/m 2012 penningmeester van de harmonie en herkende nog veel spelende leden/oud-bestuursleden uit zijn periode.

Van de ene kant van het dorp, op naar de andere kant! Het volgende adres was bij Johan en Lucia van Gestel die vanwege hun 60 jarige huwelijk dit keer instrumentaal ’toegezongen’ werd. Dat Johan als actief koorlid het zingen nog niet verleerd is, werd duidelijk toen hij uit volle borst ‘Lang zullen ze leven’ meezong.

Met de ondergaande zon op de achtergrond gingen we verder naar onze laatste adres bij Menno en Toos Immenga die afgelopen februari 50 jaar getrouwd waren. Toevallig was Toos vandaag ook jarig en had voor de gelegenheid gigantisch borrelplanken voorbereid. Nog voordat de serenade helemaal ten einde was werd Menno door Toos gesommeerd de koelkast leeg te halen om iedereen van een hapje en drankje te voorzien. Met een kleine 6,5km in de benen werd dit door de muzikanten dankbaar ontvangen en werd de hoek van de Kerkstraat/Kloosterstraat tot een soort van terras/stamkroeg omgetoverd. Wat veel muzikanten nog niet wisten, dat tot 1969 deze locatie daadwerkelijk de oude repetitieruimte en stamkroeg van de harmonie was. Na de sluiting van Café van Engelen vond de harmonie destijds haar onderkomen in Café Bruininks, een paar deuren verderop. 

Thuisgekomen bij de Tussendur hebben we uiteraard de derde helft natuurlijk niet overgeslagen. Na de 8 eerdere serenades, was de term 9de hole misschien beter van toepassing.

 

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
AMV voor basisschool leerlingen van groepen 5-8. Inschrijven via: stcaeciliabavel.nl/amv/

Facebook

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException