St. Caecilia Bavel

Verslag Lenteconcert “De Bloemetjes Buiten”

Lenteconcert “De Bloemetjes Buiten” in de tuin van Peter Bastiaansen “De Bloemetjes Binnen” in De Tussendur

Beeld je eens in… Je bent in staat om een kijkje te nemen in het Walhalla, op de top van de Olympus, of op welke plek dan ook waar de goden en heiligen bij elkaar komen. Het is voor hun een plek om bij te komen van de dagelijkse bezigheden en ook af te spreken wie, wanneer, waar en op welke manier de mensheid op de proef zal stellen. Bij de koffieautomaat in de pantry zie je de heilige Clara in een verhitte discussie verwikkeld met Pluvius.

“Waarom blijf jij maar aanklooien boven de Bolberg, Pluvius? Luister vriend, ik heb op 26 mei een hogedrukgebied en goedweer nodig voor mijn mensen van St Caecilia Bavel en daar kan ik jou dus ff niet bij gebruiken. Opzouten daar!” Clara kijkt Pluvius met felle ogen aan en zet haar punt kracht bij door met haar rechterwijsvinger eens even lekker in de brede borstkas van Pluvius te prikken. Pluvius slaat de vinger weg en bijt haar vervolgens toe: “Fok jou, Clara, sodemieter op. Je vreet die lekkere worsten van Slagerij van Kuijk, die je van ze krijgt, altijd in je eentje op en nooit, maar dan ook nooit, ga je er een keer mee rond. En trouwens, je hebt nu helemaal niks van ze gekregen, want ze zijn met dauwtrappen naar Molenschot gegaan en niet naar Meerseldreef. Dus zak er maar lekker in, ik blijf!”

Altijd gezellig daar, maar het resultaat is bekend: vanwege de aanhoudende regenbuien werd al vroeg besloten om het Lenteconcert op zondag 26 mei 2024 niet in de, schijnbaar, fraaie achtertuin van Peter Bastiaansen te houden, maar in De Tussendur. En al mocht het buiten niet echt lenteachtig zijn, binnen in De Tussendur werd het dat wel. Het werd binnen zo warm dat we ons al gauw in een bloemenkas waanden. De eerste bloemen uit de kas waren voor Peter voor alle moeite die hij had gestoken in de voorbereiding op het concert.

Voor de tweede keer na Corona wisselden de harmonieën Concordia Ginneken en St. Caecilia Bavel uit om het talrijk opgekomen publiek met een mooi en afwisselend programma te vermaken. Voor de gelegenheid hadden een kleine 30 thuisbakkers hun uiterste best gedaan om diverse variaties cake en gebak te maken en tussen de bedrijven door konden alle aanwezigen hiervan proeven. En zo werd deze middag niet alleen een genot voor de oren, maar ook voor de smaakpapillen.

Het organisatiecomité had een noviteit bedacht. Voorafgaand aan het concert werd geloot wie als eerste mocht beginnen. Concordia won deze loting en trapte het concert dus af. Ook zij stonden onder leiding van een Belgische dirigent, Wim Sas. Hij had het orkest goed voorbereid op de middag en had een zeer afwisselend programma ingestudeerd. Met een goede uitvoering kreeg Concordia de handjes op elkaar.

Na de pauze vervolgden wij het concert. Een spannende aangelegenheid, want het orkest speelde voor het eerst 2 van de 3 werken waarmee het begin november op Bondsconcours in Terneuzen gaat. Erwin had zijn uiterste best gedaan om deze 2 werken, zoals dat bij hem heet, geschikt te maken voor consumptie. Naar verluid was hij, in tegenstelling tot anders, best nerveus geweest voor aanvang van het concert, maar het orkest, voor deze gelegenheid aangevuld met piano, harp én een audio-bestand, stelde hem niet teleur. Het publiek was zeer te spreken over de eerste uitvoering van met name The Ghost Ship, dus hij had zijn doel bereikt. Na deze 2 werken werd het concert een stuk luchtiger met onder andere een fraai optreden van Anniek Pollkläsener.

De middag werd aan elkaar gepraat door presentator Paul Martens die met de nodige humor mede zorgde voor een vlot verloop van het concert. Tussen de bedrijven door kregen de beide oud-voorzitters van de verenigingen, Ben Vaessen (St Caeclilia) en Frans van Hooghuijze (Concordia), ruim de gelegenheid om afscheid te nemen van het pubiek en elkaar complimenten te maken over de samenwerking gedurende hun voorzitterschappen. De 2 hebben elkaar in die tijd echt gevonden en zijn heuse matties geworden. Waar wij nog steeds een voorzitter zoeken, heeft Concordia de nieuwe al gevonden in de persoon van onze voormalig beschermheer, Peter van der Velden.

Al met al een hele gezellige middag die mede mogelijk werd gemaakt door een gemeentelijke subsidie van het Wijkplatform Bavel. Zoals gebruikelijk eindigde de middag met een heel gezellige nazit. De twee Belgische dirigenten gebruikten de nazit om met elkaar hun verbazing over hun orkesten te bespreken… “Amai he, als ik afsla omdat de sol vals is, kijken ze me aan of ik nie zjuust ben. Moet ik mij weer gaan bedenken dat zij dat een G noemen. Da’s erg ambetant. Rare jongens, die Ollanders…”

 

Het programma:

Concordia

 • Nasim Pohranicnikum Karel Eska, bew. Marc Gouswaart
 • A Highland Rhapsody Jan van der Roost
 • Toy Symphony Leopold Mozart, arr. Bo S. Aers
 • Por Una Cabeza Carlos Gardel, arr. Donato Semeraro
 • Libertango Astor Piazzolla, arr. Paul Murtha
 • Italo Pop Classics arr. Erwin Jahreis

St. Caecilia

 • Saint Florian Choral Thomas Dos, in memoriam Bruckner
 • The Ghost ship José Alberto Pina concoursstuk
 • Paris Montmartre Toshio Mashima
 • Ma Dernière Volonté Alice Dona, solist Anniek Pollkläsener
 • James bond 007 selection Johan de Mey
 • Dixieland Jamboree John Warrington

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
AMV voor basisschool leerlingen van groepen 5-8. Inschrijven via: stcaeciliabavel.nl/amv/

Facebook

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException