St. Caecilia Bavel

Verslag Jubileumconcert door Orkest Koninklijke Luchtmacht

Wie jarig is, trakteert! Vanwege het 100-jarig bestaan gaf Harmonie St. Caecilia Bavel op 4 maart het dorp een muzikaal cadeau in de vorm van een concert. Dit, als blijk van waardering en dank voor de jarenlange steun die de harmonie krijgt van vrienden, donateurs, en supporters. Echter, dit keer speelde de harmonie niet zelf maar had voor de gelegenheid het Orkest Koninklijke Luchtmacht uitgenodigd. Het concert was mede een relatieconcert aangeboden door de Commandant Vliegbasis Gilze-Rijen.

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht bestaat uit professionele musici en is uniek in zijn soort qua samenstelling en muziekkeuze. Het staat bekend om zijn moderne, eigentijdse geluid en vernieuwend repertoire met een militaire ‘touch’.

In de vroege ochtend werd Sporthal De Huif door de leden van de harmonie in korte tijd omgetoverd tot een ware theaterzaal. Een zaal die helemaal uitverkocht was in de week voorafgaande aan het concert.

In aanwezigheid van de Burgemeester van Breda, Paul Depla en wethouders Jeroen Bruijns en Marike de Nobel, kreeg voorzitter Ben Vaesen uit handen van De burgemeester de Koninklijke Erepenning uitgereikt. De Burgemeester sprak zijn waardering uit voor alle inspanningen en de verbondenheid van de vereniging met de gemeenschap van Bavel en Groot Bavel (lees: Breda). Spontaan werd uit volle borst het clublied gezongen.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen en binnen

Daarna begon het muzikale programma met de naam ‘The Jukebox’. Bij aankomst konden de bezoekers hun stem digitaal uitbrengen op groot aantal nummers en op deze manier zelf de speellijst van deze virtuele Jukebox samenstellen. Het Orkest Koninklijke Luchtmacht had op deze feestelijke avond haar première met dit vernieuwende concept.

Het concert van het Orkest Koninklijke Luchtmacht in Bavel zaterdagavond ter ere van het 100-jarig bestaan van harmonie St. Caecilia.

Bron: Ron Magielse/Pix4Profs

Het orkest was vergezeld van de twee geweldige solisten Talita Angwarmasse en Jeroen van den Berg. Zij zorgden in alle opzichten voor een muzikaal zeer verrassende en hoogstaande avond. Nummers van o.a Sting, Beyonce, Goldband, Snarky Puppy passeerden de Revue. Na afloop werden de dirigent, de beide solisten en de presentator bedankt met een mooie bos bloemen én een cadeauverpakking van ons onvervalste Jubileumbier.

Na de gezellige nazit werd in amper twee uur de theaterzaal weer helemaal opgeruimd en omgetoverd tot een normale sporthal. Ook dit typeert de betrokkenheid en inzet van de leden van onze mooie vereniging!

En dooooooor ….. op naar ons volgende feestje …..

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
AMV voor basisschool leerlingen van groepen 5-8. Inschrijven via: stcaeciliabavel.nl/amv/

Facebook

2 maanden geleden

Harmonie St. Caecilia Bavel
Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

Harmonie St. Caecilia Bavel
Bekijk op Facebook