St. Caecilia Bavel

Verslag Dauwtrappen

“Het heeft zijne Majesteit behaagd om je de dag voor Koningsdag te vereren met een Koninklijke onderscheiding”. Een feestelijk moment waardoor vanaf dit jaar weer drie personen uit Bavel onderdeel uitmaken van de groep gedecoreerden. Het blijft een mooie traditie die lintjesregen. Een mooie gewoonte is ook dat harmonie St. Caecilia je dan een serenade komt brengen, bij voorkeur bij een ander traditioneel moment; het dauwtrappen. En zo stond de harmonie op Hemelvaartsdag al om kwart over zes bij Frans Saeijs op de stoep. Hij had het geluk of de pech dat de routeplanners van het dauwtrappen de Vennekes vroeg in de wandeltocht hadden opgenomen. Na mooie woorden van de voorzitter, zoals belooft kort, en een uitnodiging aan Frans om te bekijken of hij in de toekomst ook wat kon betekenen voor de harmonie (in ieder geval als “vriend van”) werd naast het “lang zal hij leven” nog een vrolijke mars gespeeld.

Daarna vertrok het gezelschap van 40 muzikanten en 70 wandelaars weer; het dauwtrappen was nu echt begonnen. Onder het voortdurende geroffel van de trommelaars werd de weg richting Ulvenhout ingeslagen. Uiteraard werd door de andere muzikanten regelmatig pittige marsen geblazen en was er voor de volgers gelegenheid om blij te kletsen en/of op zoek te gaan naar oplossingen voor de “foto-zoek-wedstrijd”. Net in het Ulvenhoutse bos werd afscheid genomen van de grote stoet ruiters van manege de Roosberg die vanaf hier hun eigen weg zoeken. Maar ze waren er dus, zoals al veel jaren, weer bij om zes uur in de lekkere frisse ochtend.

Net voor Ulvenhout werd koers verlegd; we gaan toch rechtsaf en het is uiteraard jammer dat de inwoners van ons buurdorp de muzikale ochtendgroet moeten missen. Op de parkeerplaats bij zwembad Wolfslaar is het tijd voor de koffie. Maar zoals bekend geldt “zonder drank geen klank” en dat betekent dat het eerste bier van die dag wordt genuttigd. En inderdaad, na de pauze klinkt het hier en daar al een stuk beter. Verder op weg met elkaar naar de Bavelselaan, de aloude verbinding met het mooie Ginneken waar na een klein rondje Ginneken het ontbijt wacht in zaal Vianden. Tijd om bij te kletsen, aan te schuiven bij oude bekenden enzovoort. De voorzitter van de Ginnekense harmonie (Concordia) komt ook even kijken en kijkt met verwondering en bewondering naar dat gezellige samenzijn. Uiteraard raden wij het hem aan om dit te organiseren voor de eigen vereniging en het Ginneken.

Na de bedankjes voor het voortreffelijke ontbijt (we komen zeker ooit terug) gaan de harmonie en mede dauwtrappers weer op weg. Deze keer via nog een deel Ginneken, de Wolfslaardreef en Thoornseweg naar Bavel. Zoals gebruikelijk zit het tempo er goed in, maar het bier bij de Tussenpauz moet nog even wachten, want er is nog een adres voor een serenade opgenomen in de route. Deze keer bij Neeltje Eversdijk. Opnieuw houdt de voorzitter zich aan zijn belofte; hij speechte ook nu kort en benoemt daarbij de verdiensten van de gedecoreerde. De familie Eversdijk gaf overigens blijk goed op de hoogte te zijn van het muzikale motto “zonder drank ..”. Er was voor alle aanwezigen voldoende drank om het laatste deel muzikaal af te ronden. Na de mooie laatste pauze nog even via de Gageldonk naar het clublokaal en daar werd het dauwtrappen afgerond met het eigen clublied. De organisatoren werden bedankt en ook de routebegeleiders. In het bijzonder werden de medewandelaars, onze supporters, bedankt voor hun aanwezigheid en bijdrage aan dit geslaagde evenement; zij maken dit tot een succes. Verder werden de winnaars van de fotowedstrijd bekend gemaakt. Zij ontvingen een vrijkaart voor het pastorietuinconcert op 1 juli aanstaande (mag alvast op de agenda). Daarna werd het, zoals gebruikelijk, nog lang heel gezellig. Voor volgend jaar wederom een afspraak op Hemelvaartsdag ’s morgens om zes uur.

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Facebook

3 weken geleden

Harmonie St. Caecilia Bavel
Bekijk op Facebook

2 maanden geleden

Harmonie St. Caecilia Bavel

Donderdag Hemelvaart dusssss Dauwtrappen met Harmonie St. Caecilia Bavel !! Tot morgenvroeg 6 .00 vertrek bij de #Tussenpauz!! ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

Copyright © St. Caecilia Bavel

Login