St. Caecilia Bavel

Römanö vertrekt ….

Net toen corona ons (en de rest van de wereld) verraste ging het bijna een eeuw oude St. Caecilia uit Bavel op zoek naar pas haar 7e (!) dirigent voor het Groot Orkest. Dat bewijst dat we niet over een nacht ijs gaan bij het uitzoeken van een muzikaal leider en inspirator.

En ondanks alle problemen met lock-downs en andere narigheid slaagden we er wederom in om een lot uit de loterij te trekken. Want na de proefdirecties in september van 2020 was het eigenlijk al duidelijk dat Römanö Mediati uit Brummen onze leidsman zou worden. Hij stak met kop en schouders boven alle kandidaten uit, en we konden niet wachten om samen aan de slag te gaan.

Maar wachten moesten we, en het werd dankzij corona een flink eind in 2021 voor we zonder beperkingen weer vrijuit repeteren konden, en in Breda ons eerste concert konden geven. Elke repetitie onder Römanö was een feestje. Muzikaal had hij zijn zaakjes uitstekend voor elkaar. Maar ook zijn relaxte en respectvolle omgang met het orkest zorgde ervoor dat iedereen na de repetitie wekelijks met een grote glimlach huiswaarts keerde.

Het werd 2022, en Römanö dirigeerde eindelijk zijn eerste concert in ons eigen Bavel in de fraaie pastorietuin. Geen vuiltje aan de lucht en veel moois in het verschiet. Totdat hij volkomen onverwacht om persoonlijke redenen op een repetitieavond zijn afscheid aankondigde. Een beslissing die voor hem vanuit het hart niet goed voelde, maar vanuit het hoofd onontkoombaar was. En na zijn uitleg over deze moeilijke worsteling konden we niet anders dan applaudisseren.

Hij nam “officieel” afscheid op zijn eigen manier. Op een gewone repetitieavond zonder plichtplegingen, met alleen een wat langere nazit. In de luwte, en met voor elke muzikant een oprecht praatje.

We moeten dus ons jubileumjaar in zonder Römanö als dirigent, en dat zal niet meevallen. Maar hij heeft beloofd om met ons mee te komen feesten, dus dat scheelt alweer een stuk. Römanö het was zeer kort maar zeer krachtig. Bedankt voor alles. Zelden heeft iemand bij ons in zo’n korte tijd zo’n grote indruk achtergelaten. Het ga je goed!

Bestuur en leden van St. Caecilia Bavel.

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
AMV voor basisschool leerlingen van groepen 5-8. Inschrijven via: stcaeciliabavel.nl/amv/

Facebook

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException