St. Caecilia Bavel

Pastorietuinconcert – A Lazy Sunday Afternoon

Concerten in de fraaie Pastorietuin zijn voor St. Caecilia altijd een hoogtepunt. Dankzij de medewerking van de familie Oerlemans (nieuwe eigenaar van de pastorie) waren 250 gelukkige toeschouwers op zondagmiddag 2 juli 2023 getuige van wederom een prachtig concert. En dat smaakte (letterlijk) naar meer.

Want er werd tijdens dit lunchconcert van alles opgediend. De inwendige mens werd vertroeteld met een speciaal samengesteld borrelgarnituur, gemaakt door de harmonie zelf. Attente obers lesten snel de zomerse dorst. Alles was schitterend aangekleed en vlekkeloos georganiseerd.

Ook de muzikale zinnen werden gestreeld door 4 prachtige vocalisten. Humphrey Campbell, Daniëlla Buijck, Anniek Pollkläsener en Marie-Louise Nelemans zorgden voor het ultieme “Lazy Sunday Afternoon” gevoel. Vakkundig begeleid door St. Caecilia onder leiding van dirigent Erwin Eestermans.

St. Caecilia ontving aan het begin van de middag een onderscheiding van de muziekbond voor het 100-jarig jubileum. Terecht, want het orkest schitterde zelf ook in de eigen nummers. Speciale vermelding daarbij voor Mariëlle Nelemans op althobo in “Oblivion” van Astor Piazolla. De hele middag werd vakkundig én relaxed gepresenteerd door Cathy van Ham en Jeroen Bruijns.

Tussen alle fraais door was er ook nog de verkiezing van de “Maestro” van Bavel. Drie bekende Bavelaars dirigeerden om beurten het clublied “Froh und Heiter”, gejureerd door de zangsolisten en dirigent Erwin Eestermans.

De uitslag was duidelijk. Kandidaat 1 (Chris Bastiaansen) kreeg het orkest niet op gang. Kandidaat 3 (Kapper Anton van Dierendonck) kreeg het orkest niet meer tot stilstand. Daarom ging de middelste kandidaat (Toos Jansen) er dankzij haar strakke muzikale leiding terecht met de trofee vandoor. Het was een prachtige Lazy Sunday Afternoon, in de mooiste tuin van Bavel. Hoppa!

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
AMV voor basisschool leerlingen van groepen 5-8. Inschrijven via: stcaeciliabavel.nl/amv/