St. Caecilia Bavel

Oud-vaandeldrager Piet Vlamings overleden


Op 27 april 2020 overleed op 74-jarige leeftijd onze oud-vaandeldrager Piet Vlamings. Piet heeft volgens onze oude handgeschreven ledenlijsten vanaf 1971 tot omstreeks 1978 ons vaandel gedragen. Correctie: tot 27 oktober 1973 droeg Piet de vlag, want pas op die dag in 1973 kreeg onze harmonie zijn 1e (en huidige) vaandel. Het was een geschenk van de Bavelse bevolking ter gelegenheid van ons 50-jarig jubileum. En omdat Bavel niet zuinig aangelegd was werd er nog 1000 gulden bijgedaan voor het instrumentenfonds en …… een paar nieuwe witte handschoenen voor vaandeldrager Piet.

Het vaandel werd gewijd in de kerk, en daarna meteen voor de eerste keer ingezet aan de overkant op het oude Bavelse kerkhof. Daar brachten we een muzikaal eerbetoon aan onze overleden leden, voorafgaand aan de start van de festiviteiten rondom ons jubileum. Bijgaande foto hoort bij die gelegenheid, en toont ook Piet met het splinternieuwe vaandel.

Piet was een temperamentvol man, die door de jaren heen wel eens boos opstapte, maar toch steeds weer trouw bij ons terugkwam. In 1978 vertrok hij definitief bij St Caecilia. Hij bleef toen wel lid van Constantia waar hij ook vaandeldrager was. Daar vierde Piet eind 2019 nog zijn 50-jarig lidmaatschap.

Door de corona-perikelen verliep ook de uitvaart van Piet met de nodige aanpassingen. Maar op 2 mei jongstleden reed zijn rouwstoet wel als eerste door een indrukwekkende menselijke erehaag van geüniformeerde Constantia-muzikanten, als dank voor 50 jaar trouwe dienst. Schrijver dezes stond ertussen, en heeft namens Bavel ook maar even gezwaaid. Piet, bedankt ook voor je jaren bij St Caecilia Bavel. Veel sterkte toegewenst tot slot aan de familie.

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
In Memoriam: Henk Bogers - stcaeciliabavel.nl/in-memoriam-he…