St. Caecilia Bavel

Knallend Jubileum Caeciliafeest

Het jubileumjaar van St. Caecilia Bavel gaat langzaam maar zeker naar zijn einde toe. Maar het jubileum kreeg zaterdagavond 4 november op de traditionele Caecilia-feestavond een knallende apotheose. De Tussendûr was door de feestcommissie omgebouwd tot een waar feestpaleis waar het tot in de late uurtjes gezellig zou blijven.

Onder Ons
Vanaf half zes waren we eerst “onder ons” en konden de leden en hun partners genieten van een heerlijk buffet waarbij de buikjes lekker rond gegeten werden. Opvallend was dat met name de gehaktballetjes binnen de kortste keren op miraculeuze wijze waren verdwenen.

Net voor het toetje werd opgediend was het eerst tijd om zeven (!) jubilarissen van speldjes, diploma’s en bloemen te voorzien. Elly Bogers werd onderscheiden voor 25 jaar lidmaatschap van vereniging en bond. Rob van Rie, Ria Leppens, Els Jansen en Robert Hop hadden de kaap van 40 dienstjaren bij vereniging en bond succesvol gerond. En tenslotte waren er nog twee gouden jubilarissen. Toine Lips werd gehuldigd voor 50 jaar lidmaatschap van de bond, en Frank van Gils voor 50 jaar lidmaatschap van vereniging en bond. Plaatsvervangend voorzitter Albert van Dinter had voor iedereen een mooi dankwoordje, en met allemaal een bloemetje erbij was het een mooi plaatje.

Feestavond met oud leden
Na het toetje druppelden vele oud-leden de Tussendûr binnen. Die waren, zoals bij elk kroonjaar te doen gebruikelijk, uitgenodigd om de feestavond met ons mee te vieren, en weer eens lekker bij te kletsen over hun harmonie verleden. Dat werd een gezellige happening, en er was ook nog eens van alles omheen georganiseerd.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door een geweldige band, die bovendien het volume zeer beschaafd hield. Iets wat onze harmonie zelf helaas niet altijd lukt (…). En Iedereen kon deelnemen aan een Quiz over 100 jaar St. Caecilia in 50 vragen. De winnaar daarvan wordt nog bekendgemaakt zodra Johan de Jong alle ingevulde formulieren nagekeken heeft. De quiz was in elk geval lastig genoeg. Wie ook de winnaar wordt, het zal een echte kenner van St. Caecilia zijn.

Cadeau van de Vrienden
Wat later op de avond boden onze Vrienden van de Bavelse Harmonie hun tweede cadeau aan. In het voorjaar kregen we al mooie nieuwe jassen voor bij het uitrukken. Nu volgde een cadeau dat minder vergankelijk was, passend bij een eeuw St. Caecilia. Het cadeau was een drieluik. Allereerst kregen we een (nog jonge) herinneringsboom geschonken. Die staat voorlopig nog bij Frank Boomaars te groeien tot een definitieve plaats (bij de MFA?) beschikbaar is. Het tweede onderdeel was een mooie stenen plaquette ter herinnering aan ons 100-jarig bestaan. En het derde onderdeel van het geschenk was een bordje met daarop “St. Caeciliaplein”. Het is de bedoeling dat het huidige naamloze evenemententerrein, straks de entree naar de nieuwe MFA, die trotse naam gaat dragen. Een prachtig, duurzaam en goed doordacht cadeau van onze Vrienden! We zijn trots!


The Masked Singer
Het populair programma op nationale TV was ook in Bavel een succes. Drie acts in prachtige kostuums traden gemaskeerd op, en de aanwezigen konden via de smartphone raden wie er wel niet in het pak zou zitten. Drie aparte optredens en een gezamenlijk optreden later mochten uiteindelijk de vermommingen af, en toen zagen we wie onze artiesten waren geweest. Oud dirigent Mari van Gils, oud lid Emily van Ham, en het duo Joost Rutten / Jeroen van der Wel hadden het de aanwezigen flink moeilijk gemaakt.

En verder …..
En zoals het een goede St. Caecilia feestavond betaamt gingen naarmate de avond vorderde steeds meer “voetjes van de vloer” en bleef het enorm gezellig tot in de late uurtjes. Hulde aan het Feestcomité dat deze avond zo fantastisch in elkaar gestoken heeft. Het was een geweldig mooie happening, volledig passend bij een eeuw St. Caecilia Bavel!

 

 

 

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
AMV voor basisschool leerlingen van groepen 5-8. Inschrijven via: stcaeciliabavel.nl/amv/

Facebook

Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException