St. Caecilia Bavel

In Memoriam: Kees Geerts

Zaterdag 13 juni overleed op pas 64-jarige leeftijd ons lid Kees Geerts. Op deze plaats willen we stilstaan bij zijn verdiensten voor onze harmonie St Caecilia, en ook voor Bavel in het algemeen.

Kees is ruim 8 jaar lid geweest van St Caecilia Bavel, maar was daarvoor al langer muzikaal actief bij carnavalskapel Okalnix. Carnaval genoot sowieso zijn aandacht. Vanaf 1973 deed Kees -met een vaste groep- meer dan 20 keer mee aan de Bavelse optocht. Eerst als Je Weet Wel, maar al snel onder trademark Weet Je Wel met de bekende kielen. Vaste waarde in de optocht dus, en ook tijdens andere evenementen in Bavel zoals de Dorpsquiz. Kees was met zijn club steeds uiterst fanatiek, en ging voorop in de strijd. De quiz werd dan ook meerdere keren gewonnen.

Kees deed nooit iets zomaar een beetje, maar ging er altijd volledig voor. Dat was ook zo in de gemeentepolitiek waar Kees zijn steentje bijdroeg aan Gemeentebelangen Bavel, later opgegaan in Breda 97. Kees stond in de raad van Nieuw-Ginneken bekend om zijn grote werklust, dossierkennis, en standvastigheid. Als je Kees van een standpunt wilde overtuigen dat niet helemaal het zijne was, dan had je het taai: hij ging niet snel overstag. Daar kwam dan nog de voor sommigen irritante eigenschap bij dat Kees door zijn immer goede voorbereiding ook heel vaak gewoon gelijk had.

Ook bij onze harmonie heeft Kees zich van zijn beste kant laten zien, en schopte hij het op al wat latere leeftijd toch maar mooi tot het groot orkest op de euphonium. En ook daarnaast konden we altijd een beroep doen op Kees. Voor organisatorische zaken, maar ook bijvoorbeeld bij de PR waarbij zijn vlotte pen ons erg goed van pas kwam.

Door zijn ziekte kwam er van het blazen al een tijdje niet veel meer terecht, maar Kees was tot het laatst toe bij elke harmonie activiteit present. Helaas mocht hij slechts 64 jaren jong worden. Helaas, want wat hadden we bij onze club nog een hoop plezier kunnen hebben van deze unieke en prachtige dwarsdenker, met zijn brede maatschappelijke blik.

Kees, bedankt voor alles wat je voor ons en voor Bavel hebt gedaan. Het was bij St. Caecilia misschien wat kort, maar zeer krachtig. We gaan je missen. Tot slot wensen we zijn vrouw en kinderen veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur en leden van St. Caecilia Bavel.

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
In Memoriam: Jan van Velzen - stcaeciliabavel.nl/in-memoriam-ja…

Facebook

4 weken geleden

Harmonie St. Caecilia Bavel
Bekijk op Facebook

2 maanden geleden

Harmonie St. Caecilia Bavel
Bekijk op Facebook

2 maanden geleden

Harmonie St. Caecilia Bavel
Bekijk op Facebook