St. Caecilia Bavel

In Memoriam: Jeanne van den Biggelaar

Eind oktober bereikte ons het droeve bericht dat ons oud-lid Jeanne van den Biggelaar was overleden op 77-jarige leeftijd. Jeanne was bij St. Caecilia Bavel al een hele tijd geleden gestopt als lid, maar bezocht als de vrouw van man en muzikant Toon nog steeds trouw al onze activiteiten. Een extra reden om op deze plaats stil te staan bij haar verdiensten voor onze vereniging.

In Memoriam

De meeste leden kennen Jeanne als de vrouw van Toon. Maar harmonie-technisch gesproken is het eigenlijk andersom, want Jeanne was lid lang voor Toon het in 1971 werd. Ze werd geboren met de gezinsnaam Jansen. Een gezin waarvan op een bepaald moment maar liefst 6 (!) personen gelijktijdig lid waren van onze harmonie. Dat is voor zover wij weten nog steeds een Bavels record.

1972: Jeanne (tweede van rechts) tijdens een rondwandeling met de wandelsportverenining (fotobron: Johan van Gurp, Stadsarchief Breda)

Jeanne werd lid in 1956 en behoorde daarmee tot het befaamde groepje van de allereerste vrouwelijke leden van St. Caecilia Bavel. Ze speelde ruim 20 jaar op haar hoorn tot in 1976. De reden om er toen mee op te houden was een zeer prettige. Ze was in blijde verwachting van zoon Rob, die later ook lid zou worden van onze harmonie. Toen Rob wat ouder was begon Jeanne in 1989 weer vrolijk aan haar tweede termijn en speelde door tot haar muzikaal afscheid in 2006. Dat betekent dat ze in totaal 37 muzikale jaren aan ons gegeven heeft. Daar zijn we zeer dankbaar voor.

2021: serenade voor de gouden bruiloft van Jeanne en Toon

Na haar vertrek als muzikant bleef manlief Toon muziek maken. Jeanne bleef hem en ons steunen als zeer trouwe supporter. En na de verhuizing vanuit Bavel naar de “enclave Van den Biggelaar” in Strijbeek volop genieten van haar rol als echtgenote, moeder en oma. Wij hadden als vereniging in 2010 het voorrecht de fraaie achtertuin te mogen gebruiken als eindpunt van het traditionele dauwtrappen.

2022: Jeanne (tweede van links) gezellig op de verenigingsbarbecue

Geheel in de stijl van Jeanne werden we daar als een vorst warm en gastvrij ontvangen, ook al zat het weer net die dag wat tegen. En ook in 2021 waren we er te gast, voor een serenade bij de gouden bruiloft van Jeanne en Toon. De laatste jaren sukkelde Jeanne met een vervelende ziekte, maar toch bleef ze haar positieve zelf en bezocht ze onze concerten en activiteiten als het maar even ging.

Jeanne bedankt voor alles! We zullen ons 100-jarig jubileum zonder jou moeten gaan vieren. Wat was het toch mooi geweest als je daar nog bij had kunnen zijn. Tot slot wensen we Toon, Rob, Jody en de kinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur en leden van harmonie St. Caecilia Bavel.

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia
AMV voor basisschool leerlingen van groepen 5-8. Inschrijven via: stcaeciliabavel.nl/amv/

Facebook

2 maanden geleden

Harmonie St. Caecilia Bavel
Bekijk op Facebook

3 maanden geleden

Harmonie St. Caecilia Bavel
Bekijk op Facebook