St. Caecilia Bavel

In Memoriam: Jan van Velzen

Eind december bereikte ons het droeve bericht dat ons oud-lid Jan van Velzen was overleden op 91-jarige leeftijd. Jan was bij St. Caecilia Bavel al een hele tijd geleden gestopt als lid, maar had er toen al wel bijna een kwart eeuw trouwe dienst aan onze mooie club opzitten. Een reden te meer om op deze plaats toch even stil te staan bij zijn verdiensten voor onze vereniging.

In Memoriam

Jan behoorde tot de flinke stroom van muzikanten die in de jaren zeventig op toch al wat latere leeftijd toetrad tot St. Caecilia Bavel. Hij werd lid in 1977, en ging klarinet spelen.Door de jaren heen zou hij uitgroeien tot een stabiele factor bijde tweede klarinetten. Iemand die er altijd bij was als het maar even kon, en anders gewoon ook.

Zijn plichtsbesef viel al snel op. En toen we in de gaten kregen wat Jan beroepsmatig deed duurde het niet lang, of het bestuur belde aan in de Vennekes met de vraag of hij penningmeesterwilde worden. Jan zei uiteraard ja, en bekleedde het penningmeesterschap 10 jaar lang van 1981 tot 1991. Dat was niet de gemakkelijkste periode, want de vereniging maakte daarin een enorme groeistuip door van 60 naar 120 muzikanten. Dat betekende chronisch geldgebrek, want iedereen moest natuurlijk wel een instrument en een uniform krijgen. Jan sloeg zich daar uitstekend doorheen, en kreeg jaarlijks grote lof toegezwaaid van de kascommissie en de ledenvergadering voor zijn inzet en zijn zeer precieze manier van werken.

Na zijn penningmeesterschap bleef Jan nog een hele tijd trouw orkestlid, tot hij het bij St. Caecilia aan het eind van 2000 na 24 jaar welletjes vond. Om vervolgens lekker door te gaan blazen bij het seniorenorkest Nieuw-Ginneken, alwaar hij naast zijn muzikale ook zijn cijfermatige talenten wederom kwijt kon. En ook St. Caecilia werd door Jan niet vergeten, want hij bleef tot aan zijn dood lid van “de Vrienden”. Geen half werk dus, niks voor Jan.

Jan, bedankt voor je vele bijdragen aan onze harmonie! Mede dankzij jouw inspanningen kunnen we op weg naar ons aanstaande 100-jarig jubileum. Wat ontzettend jammer dat je daar niet meer bij kunt zijn. Wij wensen de familie tot slot veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Bestuur en leden van harmonie St. Caecilia Bavel.

Foto:

Bondsconcours in Hulst (1991). St. Caecilia is bezig met promoveren naar de afdeling “uitmuntendheid”. Jan zit als groepsaanvoerder van de tweede klarinetten op de eerste stoel.

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia