St. Caecilia Bavel

Bedankt Jan van den Brandt

Afgelopen donderdag 28 januari 2022 heeft Jan van den Brandt het spreekwoordelijke stokje als dirigent van het Opstap en Opleidingsorkest overgegeven. Bijna 17 jaar heeft Jan deze orkesten begeleid en vele muzikale jeugdige talenten zien opgroeien en doorstromen naar het Groot Orkest.

Voordat Jan dirigent werd, speelde hij al Euphonium/Bariton in het Groot Orkest en schreef hij verschillende arrangementen voor de harmonie. Het lag op zijn muzikale carrière-pad om Mari van Gils in september 2005 op te volgen als dirigent van het Opstap en Opleidingsorkest. In die tijd startte hij ook zijn opleiding als dirigent aan de Bourdon Hoge School voor Muziek in Tilburg en kon hij zijn aangeleerde kennis direct in de praktijk brengen.

Jan mag terugkijken op een heel mooie periode met vele muzikale en gezellige hoogtepunten zoals het Nationaal Festival Opleidingsorkesten (2009) in Loon op Zand, Youth on Stage (YOS) in 2015 en 2017, Dance Dance Dance (2016), jeugdmuziek-weekenden en vele andere concerten.

Een van de jeugdige talenten die Jan in het opleidingsorkest heeft zien opgroeien, is Christiaan Kroon. Aanvankelijk op trompet en later op hoorn speelde Christiaan in het Opleidingsorkest en Groot Orkest. Ook Christiaan startte een muzikale studie aan het Fontys Hogeschool voor de Kunsten (Conservatorium Tilburg). Des te bijzonder is het dan ook dat de historie zich herhaalt en wij -uit eigen kweek- een nieuwe dirigent voor het Opstap en Opleidingsorkest kunnen presenteren.

Namens leden en bestuur van Harmonie St. Caecilia Bavel danken wij Jan voor zijn inzet, organisatie en prestaties en hopen dat hij nog lang in ons midden blijft als Baritonist bij het Groot Orkest.
Christiaan, heel veel succes en plezier als dirigent van het Opstap en Opleidingsorkest en hopen dat de jeugdige leden net zo geënthousiasmeerd worden van jullie passie voor de muziek. 

 

 

Contact

Verenigingsnaam:
"R.K. Harmonie St.Caecilia" uit Bavel
Opgericht op 1 november 1923

Heeft u (of een van uw kinderen) belangstelling, loop dan gerust binnen op onze wekelijkse repetitieavond op donderdag, de tijden leest u hierboven. Tijdens de repetitie zijn er altijd wel enkele bestuursleden aanwezig, die al uw vragen over St.Caecilia Bavel kunnen beantwoorden. U bent van harte welkom!

Indien u langs andere weg meer informatie wenst, klik dan op onderstaande enveloppe en stuur even een E-mail aan de secretaris van onze vereniging.

E-mail

Postadres: Heining 2, 4854 ML Bavel

Twitter

Harmonie St.Caecilia